Hát ez Cumi

10 nyelvtörő, amit szinte lehetetlen elsőre kimondani

A magyar nyelv a mellett, hogy gyönyörű, nagyon nehéz is. Vicces és szinte kimondhatatlan nyelvtörőket gyűjtöttünk. Neked sikerül elsőre?

1. A kikukorékoló kiskakas aranyozott gyémántfélkrajcárja.

2. Luxus moszkvics slusszkulcs.

3. Nem minden fajta szarka farka tarka, csak a tarka fajta szarka farka tarka.

4. A szecsuáni síncsiszoló sínt csiszol Szecsuánban.

5. Lenin mauzóleumának lelinóleumozása.

6. Mit sütsz kis szűcs, tán sós húst sütsz kis szűcs?

7. Egy meggymag meg egy meggymag az két meggymag.

8. Egy icike-picike pocok pocakon pöckölt egy másik icike-picike pockot, erre a pockonpöckölt icike-picike pocok pocakon pöckölte a pocakon pöckölő icike-picike pockot.

9. Egy sepsiszentgyörgyi szájsebész-asszisztensre sincs szükségem!

10. Fogszakorvos és szájsebész.

 

Forrás: eduline.hu

Internetes csalók – 70 ezred bánhatja ezt a kattintást!

 

A ma­gyar rend­őr­ség fi­gyel­mez­tet!

Újabb trükkös tolvajok felbukkanására figyelmeztet a rendőrség.

 

Internetes csalók - 70 ezred bánhatja ezt a kattintást!

Már többen látták a közösségi oldalakon is azokat a bejegyzéseket, amelyekkel súlyos tízezreket csalhatnak ki tőlünk, ha nem vagyunk elég éberek.

 

Ha ez a hirdetés bukkan fel a gépeden, akkor a lehető legjobb, ha azonnal bezárod. Egy rossz döntés, és máris hetvenezred bánhatja, hogy hagytad megvezetni magad.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság friss közleménye most arra hívja fel a figyelmet, ausztriai munkalehetőséggel “támadnak” a trükkös csalók.

 

“A csalók az emberek jóhiszeműségét, nehéz helyzetét kihasználva próbálnak meg anyagi haszonra szert tenni, amelyhez különböző trükköket vetnek be. Az egyik ilyen trükk a magas fizetést ígérő állásokhoz kapcsolható.”

“A megyében a trükkös csalók egy valósnak tűnő hirdetést helyeztek el egy weboldalon, amelyben ausztriai munkára kerestek alkalmazottakat. Az ajánlatban azt állították, hogy a munkavégzéshez szükséges lakhatást is biztosítják a jelentkezőknek, azonban ennek feltétele, hogy át kell utalni számukra 220 eurót. Hogy hiteles legyen a történetük telefonos elérhetőséget is biztosítottak, amelyen tartották is a kapcsolatot az érdeklődőkkel, azonban a sikeres pénzügyi tranzakciót követően minden kapcsolatot megszakítottak a jóhiszemű sértettekkel.”

S hogy mit tehetünk ellenük és magunkért?

Ebben is segítenek:

– Mielőtt pénzt utal egy ismeretlennek, ellenőrizze le annak személyazonosságát, kérjen referenciákat, kontroll telefonszámot! A legálisan működő vállalkozások több csatornán is utolérhetők, leellenőrizhetők.

– Az internet is nagy segítséget jelenthet egy-egy cég valódiságának ellenőrzésénél. Amennyiben csatlakozott egy közösségi oldalhoz, kérjen információt ismerőseitől.

– A legálisan működő munkaadók soha nem kérnek előre pénzt a munkavállalótól, főként nem szerződéskötés előtt.

– Amennyiben mégis pénzt ad át, minden esetben készítsenek szerződést, amelyen mindkét fél feltünteti az adatait.

Forrás: Ripost

Te meg tudod oldani ezt a pofonegyszerű feladványt?

Mutatunk egy első ránézésre nagyon egyszerű, másodikra megoldhatatlannak tűnő feladatot. Íme egy igazi Bermuda-háromszög.

 

Adott egy négyzetrácsos háló, benne pedig két nagy háromszög. Mindkét háromszög kisebb alakzatokból áll, melyek elhelyezkedését egy kicsit megvariálták – és az alsóban valahogy keletkezett egy plusz négyzetnyi hely. Hogyan lehetséges ez? Jó gondolkozást!!

image

A régóta ismert feladványt – egyáltalán nem mellékesen – a Photomath alkalmazás fejlesztői tették most közzé. Az alkalmazás különlegessége, hogy a telefon kameráján keresztül ránézésre megoldja a matekpéldákat, ha azok számtani feladványok. Sőt, le is vezeti a megoldásukat. Itt nézheti meg, hogy működik, és ki is próbálhatja.

 

Forrás: http://hvg.hu/tudomany

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!